top of page

Almanya'dan depremzedelere vize kolaylığı

Türkiye'de 10 ilimizde deprem sonrası yaşanan büyük felaketin ardından yetkililer tarafından global yardım çağrısında bulunulmuştu. 10 ilde etkisini gösteren deprem resmen ardında hayalet şehirler bıraktı. Ülkelerden peş peşe yardımlar gelmeye devam ederken Almanya önemli bir adım attı. Türkiye'den pek çok vatandaşın çalışmaya gittiği ülke, kapılarını depremzedeler için açtı. Kolaylıkla başvuru işlemlerini aşağıdaki paylaşmış olduğumuz butondan erişebilirsiniz.





Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye yardımlar sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya'da yaşayan kişilerin depremden etkilenen akrabalarını geçici olarak yanlarına alabilmeleri için harekete geçti. Almanya İçişleri Bakanlığı ile ortak bir plan yürüttüklerini belirten Baerbock, "Alman hükümeti olarak Almanya'daki ailelerin depremden etkilenen, evsiz kalan ve tedaviye ihtiyaç duyan akrabalarını geçici olarak yanlarına alabilmelerini sağlamaya yardımcı olmak istiyoruz. Bunun için bir görev gücü oluşturuldu. Amacımız bu zaman zarfındaki vize sürecini mümkün olduğunca bürokratik hale getirmek" ifadelerini kullandı.


"VİZELER 3 AY BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK"

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de, Almanya’daki Türk ve Suriyeli ailelere deprem bölgesindeki yakınlarını 3 aylık süreyle yanlarına almalarını sağlamak istediklerini söyleyerek, "Almanya'daki Türk veya Suriyeli ailelerin afet bölgesindeki yakınlarını bürokratik olmayan bir şekilde yanlarında getirip barınmalarını ve tedavi olmalarını sağlamak istiyoruz. Vizeler, hızlı bir şekilde verilerek, 3 ay boyunca geçerli olacak. Bunu Dışişleri Bakanlığıyla mümkün kılacağız" demişti.

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page